MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY View larger

MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY

This product is no longer in stock

Nowy produkt

Ta bezglutenowa, ekologiczna mąka powstaje z suszonego kłącza topinamburu. Doskonała do wypieków, placków sosów i zup.

More details

12,00 zł tax incl.

class="unvisible"

Add To Wishlist


Ta bezglutenowa, ekologiczna mąka powstaje z suszonego kłącza topinamburu. Doskonała do wypieków, placków sosów i zup.

Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku  i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany. Później  został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans i coraz częściej stanowi źródło pożywienia i leków. Topinamburu po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej. W postaci suszonej i zmielonej można przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania.

Topinambur ze względu na dużą zawartość węglowodanu – inuliny, zalecany jest głównie dla diabetyków oraz osób odchudzających się. Można go stosować w celu poprawienia przemiany materii i utrzymania właściwej mikroflory jelit, w profilaktyce cukrzycy, nowotworów, chorób serca i naczyń oraz przy niewydolności nerek i arytmii serca. Ponadto wzmacnia układ odpornościowy i pomaga w stanach przewlekłego zmęczenia. Bulwy topinambura są bogatym źródłem potasu, żelaza oraz tiaminy. Nie zawierają tłuszczu ani cholesterolu. 

Skład:

obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu 100%

Waga500 g

Napisz opinię

MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY

MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY

Ta bezglutenowa, ekologiczna mąka powstaje z suszonego kłącza topinamburu. Doskonała do wypieków, placków sosów i zup.

Path: > > MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY