JAGODY GOJI SUSZONE BIO 100 g - BIO PLANET View larger

JAGODY GOJI SUSZONE BIO 100 g - BIO PLANET

This product is no longer in stock

Nowy produkt

Jagody goji to najzdrowszy z możliwych naturalny składnik pożywienia. Obfitujące w całe mnóstwo składników odżywczych, witamin i minerałów są one kompletnym źródłem białka. Zawierają kilkanaście różnych aminokwasów, oraz 21 pierwiastków śladowych – między innymi cynk, żelazo, wapń, german (posiada działanie antyrakowe), selen, fosfor.

More details

19,00 zł tax incl.

class="unvisible"

Add To Wishlist


Goji berry jest odmianą czerwonej jagody, która rośnie na krzewie rośliny o łacińskiej nazwie Lycium Barbarum. Rośnie ona na terenie Chin, Tybetu oraz Mongolii. Jest to niewątpliwie owoc, który dzięki swoim właściwościom zdrowotnym przoduje nad innymi, dostarczając organizmowi cennych substancji odżywczych

Jagody goji to najzdrowszy z możliwych naturalny składnik pożywienia. Obfitujące w całe mnóstwo składników odżywczych, witamin i minerałów są one kompletnym źródłem białka. Zawierają kilkanaście różnych aminokwasów, oraz 21 pierwiastków śladowych – między innymi cynk, żelazo, wapń, german (posiada działanie antyrakowe), selen, fosfor. Jest w nich 3 razy więcej żelaza niż np. w szpinaku. Goji posiadają 50 razy więcej witaminy C niż owoc pomarańczy (trzecie miejsce na świecie wśród naturalnych źródeł tej witaminy). W ich skład wchodzą, także takie witaminy jak B1,B2, B6 oraz witamina E. Jest to najbogatsze źródło karotenoidów, w tym Beta-karotenu. W goji znajdują się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu oraz kwas omega 6. Z kolei zawarty w goji  beta-sitosterol, obniża poziom cholesterolu.

Z wiekiem nasze organizmy produkują coraz mniej hormonu wzrostu, który jest powiązany z procesem starzenia się. Goji to jedyny znany owoc, który pobudza organizm do naturalnego produkowania tego hormonu. Goji to pokarm, który ma jedną z najwyższych zawartości antyoksydantów na świecie: od 2 do 4 razy więcej niż czarna jagoda.

Luteina, której nasz organizm nie potrafi sam wyprodukować, dostarczona w jagodach goji pomaga chronić oczy przed działaniem wolnych rodników i naprawić uszkodzenia przez nie spowodowane. W medycynie chińskiej od tysięcy lat polecało się ten rodzaj jagody, aby poprawić wzrok.

W Azji używa się goji do regulacji wysokiego stężenia cukru we krwi oraz do leczenia cukrzycy. Pomagają one także oczyścić wątrobę z toksyn. Herbata z jagód goji pomaga na wszelkie problemy trawienne. Kwasy tłuszczowe i polisacharydy zawarte w jagodach mogą stymulować produkcję kolagenu i zatrzymywać wilgoć, co w rezultacie wpływa korzystnie na stan naszej skóry. 

Chińczycy wierzą, że jagody goji mogą znacząco przedłużyć życie. Mówi o tym legenda związana z osobą o nazwisku Li Qing Yen, który zasłynął jako popularyzator jagód goji i żeń-szenia na świecie. Mówi się, że żył on 252 lata i codziennie spożywał goji. Legenda głosi, że Li Qing Yen w wieku 11 lat spotkał trzech mędrców, którzy mieli ponad 300 lat. Nauczyli go oni sztuki długowieczności, odpowiedniej diety i zielarstwa. W dorosłym wieku, gdy miał 50 lat spotkał innego mędrca, który żył 500 lat. Li nauczył się od niego, codziennego spożywania zupy z jagód goji.

Mieszkańcy Chin podkreślają jej skuteczność w leczeniu dolegliwości serca, wątroby, śledziony, płuc i nerek. Zalecane są także w leczeniu reumatyzmu i chorób stawów. Co więcej, kwasy tłuszczowe i polisacharydy zawarte w jagodach goji stymulują produkcję kolagenu i zatrzymują wilgoć, co w rezultacie daje młodziej wyglądającą skórę. Długotrwale stosowanie zapewnia wzmocnienie stawów i kości, dzięki dużej zawartości wapnia. 

Skład: 
jagody goji suszone* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). 

Waga100 g
Oceń 
2017-05-29

    Napisz swoją opinię!

    Napisz opinię

    JAGODY GOJI SUSZONE BIO 100 g - BIO PLANET

    JAGODY GOJI SUSZONE BIO 100 g - BIO PLANET

    Jagody goji to najzdrowszy z możliwych naturalny składnik pożywienia. Obfitujące w całe mnóstwo składników odżywczych, witamin i minerałów są one kompletnym źródłem białka. Zawierają kilkanaście różnych aminokwasów, oraz 21 pierwiastków śladowych – między innymi cynk, żelazo, wapń, german (posiada działanie antyrakowe), selen, fosfor.

    Path: > > JAGODY GOJI SUSZONE BIO 100 g - BIO PLANET

    12 innych produktów z tej samej kategorii