WODOROSTY WAKAME SUSZONE BIO 25 g - PORTO MUINOS View larger

WODOROSTY WAKAME SUSZONE BIO 25 g - PORTO MUINOS

This product is no longer in stock

Nowy produkt

Wakame jest po nori najważniejszym glonem w kuchni japońskiej. Posiada on lekko słodkawy smak i najczęściej podaję się go w zupach (np. miso) i sałatkach (np. z tofu lub ogórkiem) z dodatkiem sosu sojowego oraz octu.

More details

16,00 zł tax incl.

class="unvisible"

Add To Wishlist


Wakame jest po nori najważniejszym glonem w kuchni japońskiej. Posiada on lekko słodkawy smak i najczęściej podaję się go w zupach (np. miso) i sałatkach (np. z tofu lub ogórkiem) z dodatkiem sosu sojowego oraz octu. Świeże wakame spożywa się na surowo, albo stosuje się jako przyprawę do różnych potraw. Występuje również w formie suszonej i solonej.

Wakame obfituje w kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz kwasy omega-3. Jedna-dwie łyżki wakame dostarcza 4-7,5 kcal oraz 15-30 mg kwasów omega-3. Glony te zwierają również znaczące ilości wapnia, jodu, tiaminy oraz niacyny. Wykazano, że fukoksantyna zawarta w tych algach wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej.

Sposób przygotowania:

Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do czternastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 15-20 minut.

Waga25 g
Oceń 
2017-05-29

    Napisz swoją opinię!

    Napisz opinię

    WODOROSTY WAKAME SUSZONE BIO 25 g - PORTO MUINOS

    WODOROSTY WAKAME SUSZONE BIO 25 g - PORTO MUINOS

    Wakame jest po nori najważniejszym glonem w kuchni japońskiej. Posiada on lekko słodkawy smak i najczęściej podaję się go w zupach (np. miso) i sałatkach (np. z tofu lub ogórkiem) z dodatkiem sosu sojowego oraz octu.

    Path: > > WODOROSTY WAKAME SUSZONE BIO 25 g - PORTO MUINOS

    12 innych produktów z tej samej kategorii